Naar buiten in De Keyser

Groen en water in De Keyser

Met de sloten – omzoomd door groene oevers – en fijne speelveldjes wordt de groene en waterrijke omgeving van de Middenbeemster als het ware De Keyser ingetrokken. Heerlijk ontspannen, dorps wonen. Om die dorpse sfeer nog meer kracht bij te zetten, staan alle nieuwbouwwoningen lekker ruim op hun kavel en krijgen de huizen met een voortuin allemaal een haagje. De optimale overgang van wonen naar ‘buiten’.

Lekker buiten spelen in De Keyser

De Keyser is straks helemaal eigen, het is tenslotte nieuw. Toch sluit het in veel opzichten naadloos aan bij wat je van wonen in Middenbeemster gewend bent. Kinderen zijn dus ook hier de koning te rijk. Alle ruimte om buiten te spelen en als ze groot genoeg zijn, lekker met een rubberbootje de sloot op. Er komen speelveldjes om te voetballen en als het lang genoeg gevroren heeft, kun je bijna overal voor de deur schaatsen. En in een nieuwbouwwijk is iedereen nieuw, dus vriendjes en vriendinnetjes zijn zo gemaakt. Thuis is er alle ruimte om op avontuur te gaan.

Veiligheid en parkeren in De Keyser

Geen doorgaand verkeer, maar autoluwe en soms zelfs autovrije straten. Ruimte genoeg dus voor de kinderen om op straat te spelen én lekker rustig. Bewoners parkeren straks hun auto op eigen terrein of langs de straat. Even een praatje met de buren en dan naar huis. Ook komen in De Keyser zogenaamde parkeerkoffers, waardoor het straatbeeld niet gedomineerd wordt door geparkeerde auto’s.