In maart sloeg (inmiddels oud) burgemeester Brinkman de spreekwoordelijke eerste paal van de eerste 42 woningen in De Keyser. Nu een paar maanden later zijn de contouren van de woningen al duidelijk zichtbaar.

Het is nog maar 5 maanden geleden dat (inmiddels oud) burgemeester Brinkman samen met regiodirecteur Janssen van BPD, tijdens de feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats, de eerste paal van De Keyser de grond in sloeg. Dit moment symboliseerde de start van de bouw van deelplan 1 van De Keyser, de nieuwe woonwijk in Middenbeemster.

Na het officiële moment op de bouwplaats werd er tijdens de borrel in restaurant Het Heerenhuis geklonken op een voorspoedige bouw. Tevens was er volop gelegenheid voor de kopers om kennis te maken met hun toekomstige buren.

We leven inmiddels in augustus en de contouren van de eerste 42 woningen zijn al duidelijk zichtbaar. Van een aantal woningen ligt zelfs de eerste verdiepingsvloer er al. De aankomende maanden werkt bouwbedrijf KBK verder aan de realisatie. Begin 2016 krijgen de eerste trotse bewoners de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd.