Alle woningen in deelplan 1 in De Keyser zijn verkocht. Dat de nieuwste woonwijk van Middenbeemster in de smaak valt, mag daarmee zeker geconcludeerd worden. Reden genoeg dus voor De Beemster Compagnie om snel aan de slag te gaan met het volgende deelplan.

Deelplan 2 ligt ten zuiden van deelplan 1. Ook dit wordt weer een vertrouwde woonbuurt: kleinschalig, afwisselend en met een mix van huizen in verschillende prijsklassen. In totaal bestaat deelplan 2 uit 66 woningen variërend van eengezinswoningen, tweekappers tot vrijstaande woningen. De architectuur wijkt iets af van deelplan 1, maar blijft des Beemsters.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de uitwerking van deelplan 2 in De Keyser. De verkaveling is inmiddels gereed. Evenals de eerste schetsen van de woningen en het straatbeeld. BPD is momenteel volop bezig alles verkoopklaar te maken.

Het is de verwachting dat eind september/begin oktober de 28 woningen in deelplan 2b en 2c in verkoop gaan. Dit is de strook rechts (ten oosten) van het water dat midden door deelplan 2 loopt.