Na enkele jaren van voorbereiding verrijst tussen de Middenweg en Rijperweg in Middenbeemster een woonwijk die uit 240 woningen zal bestaan, maar die gefaseerd en organisch zal groeien vanuit het bestaande dorp. Kleinschalig, afwisselend en met een mooie mix van verschillende woningtypes in allerlei prijsklassen, en daarmee dus voor iedereen.

Ruim 200 belangstellenden kwamen af op de start verkoop van de eerste 25 nieuwbouwhuizen op donderdag 18 september in de recent aangebouwde foyerruimte naast de, midden in het dorp gelegen, Keyserkerk. De belangstelling was groot. Na de overhandiging van de eerste brochure aan wethouder Buter stroomde de hele foyerruimte snel vol. Belangstellenden en nieuwsgierigen kregen door de makelaars en medewerkers van Bouwfonds uitgebreid informatie over de verschillende type woningen. De brochure en prijslijst waren eveneens beschikbaar zodat thuis nog eens rustig terug gekeken kan worden. De reacties waren erg positief. De eerste inschrijfformulieren werden zelfs ter plekke ingevuld en ingeleverd.

Ook de Rabobank Waterland en omstreken was bij de start verkoop aanwezig. Vragen over financiering konden zodoende direct beantwoord worden.

De uitstraling van de woningen in de eerste fase is geïnspireerd op de dorpse architectuur van Middenbeemster. Ieder huis heeft een eigen karakter en verschillende kapvormen wisselen elkaar af. De detaillering is zorgvuldig gekozen, net als het kleurgebruik. Warme kleuren metselwerk, groen en
wit geschilderd hout en dakpannen in antraciet en rood. Herkenbaar en vertrouwd voor alle Beemsterlingen. De v.o.n. koopsommen starten bij ca. €184.500 voor een woning van ca. 110 m2 en lopen op tot ca. € 409.500 voor een prachtige ruime vrijstaande woning op een kavel van 530 m2.

De inschrijvingstermijn loopt tot 29 september 2014 12.00u. Meer informatie over de woningen, zoals bijvoorbeeld de digitale brochure en prijslijst, staan op de website www.dekeyser.nl